Jag heter Nilla Bengtsson, är 33 år och bor i Trollhättan tillsammans med min familj, som förutom de tvåbenta medlemmarna består av två fantastiska dobermanntikar. Cape Secure Angel’s Kiss ”Mimmi” är 9,5 år och njuter av livet som pensionär efter en intensiv tävlingskarriär inom IPO och lydnad. Höjdpunkterna från hennes karriär var när hon blev delad bästa spårhund på IDC IPO VM i Malmö 2015 på 97 p, när hon tog hem SDV IPO 2017 och kammade hem pris för bästa spårhund och bästa modprov.

Min nya stjärna heter Cape Secure Desert Breeze ”Smulan” och hon är 5,5 år gammal. Jag är evigt tacksam för att min vän Camilla Dahlgren lät finaste super-Smulan flytta hem till oss med IPO2 i meritering. Smulan var otroligt välutbildad när hon kom, så det är en mycket värdefull hund jag har att förvalta.

Förra året genomförde jag och Smulan två starter i IPO3 och det gick så pass bra att vi kvalificerade oss till IDC IGP VM 2019. Spåret var det som glänste mest när vi tävlade, med 96 p ena helgen och 97 p den andra helgen.

Jag har haft dobermann sedan 2008 och italiensk vinthund sedan 2011 och har gett Happy Dog som foder sedan 2016. Äntligen känns det som att jag hittat rätt! Hundarna bygger muskler, har fin päls och de älskar sin mat så pass bra att den går utmärkt att använda som belöning såväl i spåret som i lydnaden.

Nu laddar vi för tävlingssäsongen 2019!

Nilla Bengtsson
Sök