Nilla Bengtsson

Jag heter Nilla Bengtsson, är 33 år och bor i Trollhättan tillsammans med min familj, som förutom de tvåbenta medlemmarna består av två fantastiska dobermanntikar. Cape Secure Angel’s Kiss ”Mimmi” är 9,5 år och njuter av livet som pensionär efter en intensiv tävlingskarriär inom IPO och lydnad. Höjdpunkterna från hennes karriär var när hon blev delad bästa spårhund på IDC IPO VM i Malmö 2015 på 97 p, när hon tog hem SDV IPO 2017 och kammade hem pris för bästa spårhund och bästa modprov.

Min nya stjärna heter Cape Secure Desert Breeze ”Smulan” och hon är 5,5 år gammal. Jag är evigt tacksam för att min vän Camilla Dahlgren lät finaste super-Smulan flytta hem till oss med IPO2 i meritering. Smulan var otroligt välutbildad när hon kom, så det är en mycket värdefull hund jag har att förvalta.

Förra året genomförde jag och Smulan två starter i IPO3 och det gick så pass bra att vi kvalificerade oss till IDC IGP VM 2019. Spåret var det som glänste mest när vi tävlade, med 96 p ena helgen och 97 p den andra helgen.

Jag har haft dobermann sedan 2008 och italiensk vinthund sedan 2011 och har gett Happy Dog som foder sedan 2016. Äntligen känns det som att jag hittat rätt! Hundarna bygger muskler, har fin päls och de älskar sin mat så pass bra att den går utmärkt att använda som belöning såväl i spåret som i lydnaden.

Nu laddar vi för tävlingssäsongen 2019!

Nilla Bengtsson

Sven-Olov Larsson

Jag heter Sven-Olov (även kallad S-O) Larsson och bor i Siknäs som ligger i Norrbotten, medan min särbo Kristina bor i Falun. Tillsammans har vi sju draghundar. Jag har haft draghundar i drygt 12 år och från början hade jag Alaskan Malamute men nu har jag två vorsteh.

Min äldsta hund heter Tård och är drygt två år. Hans största merit än så länge är ett SM-silver i kickbike. Min yngre hund heter Stina och är knappt två år. Vi tävlar både barmark och nordisk på vintern. Träningen vi bedriver är linkörning under vintern och kickbike under sommaren, dessutom tillkommer mycket lösträning i de stora skogarna här i Norrbotten.

Min målsättning med hundarna är att prestera på så hög nivå vi kan, då måste alla detaljer fungera fullt ut, allt från träning av hundar och mig, till foder.

När jag köpte Stina från Finland fick vi tips om Happy Dog. Vi testade fodret och blev genast mycket nöjda. Hundarna håller hullet trots hård träning. De har fin, glansig päls och de är bra i magen. Vi använder Happy Dog Supreme Fit & Well Sport 28/20 på alla våra hundar.

Sven-Olov Larsson

Kristina Norberg

Jag heter Kristina Norberg och bor i Falun sedan ett antal år tillbaka. Tillsammans med min särbo Sven-Olov Larsson har jag totalt sju hundar, de flesta av rasen korthårig vorsteh men även någon blandning, som vi tränar och tävlar med inom draghundsportens tre grenar nordisk, släde och barmark.

Jag har tävlat i draghund på nationell och internationell nivå sedan 1991 och har under åren lyckats samla på mig medaljer från SM, EM och VM tillsammans med mina hundar. I nuläget tävlar jag främst med Ville 5 år, Max 4 år och Flora 3 år. Min gamle trotjänare Knut, som är inne på sitt tionde år, lever ett välförjänt pensionärsliv efter en fin karriär. Sist men inte minst har jag unghunden Kalle som i skrivande stund skolas in i livet som draghund.

För mig är det viktigt att hundarna kan prestera på högsta nivå inom draget både på träning och tävling och samtidigt hålla ett bra hull och vara fina i magarna. Jag har gett Happy Dog Supreme Fit & Well Sport 28/20 sedan 2016 och är väldigt nöjd med hur mina hundar svarar på fodret. Eftersom vi har hundar i alla faser av livet känns det bra att Happy Dog erbjuder foderalternativ från valp/unghund till elitaktiv och slutligen det aktiva pensionärslivet.

Under våren 2019 ser vi fram emot en valpkull på vår tik Flora innan vi siktar vidare mot barmarkssäsongen med bland annat SM i Gävle och ett VM i Nybro som vi ska försöka kvala till.


Laila Ström

Laila Ström heter jag och föder upp Staffordshirebullterrier sedan 2004 under namnet ”Joddricks”, prefixet blev godkänt 2007 av FCI och SKK. Givetvis finns det en historia av genuint hundintresse som kantats av kurser och utbildningar innan jag började med avel. Jag har haft bruksraser tidigare samt några blandraser som jag tävlade både lydnad och agility med. Min första Staffe köptes 2001 och jag tävlade då mestadels lydnad och bruks med inriktning på spår för för lokal klubben GMBK. Med ”Troja” WWV-2010 Steffex First Place testade jag på utställning och blev ”fast”.

Jag har fött upp flertalet utställnings champions under åren, både nordiska och internationella champions. Jag är även stolt uppfödare av Sveriges första godkända vårdhund bland staffar, hunden hette ”Joddricks Lustre Abha” och uppmärksammades av både lokaltidningar samt TV4. I skrivande stund har jag fyra stjärnskott i mitt tävlings team som jag förväntar mig ha fantastiskt trevligt med under de närmsta åren.

WWP-18 Nord JW-18 Hoffen som valp har flera BIS placeringar och han har nyligen gått upp i junior klass där han redan plockat 4 st CERT. Tiden får utvisa vad denna unga, vackra hane kommer genomföra.

Quite Special Cnag Amash, även kallad Jade. Har som valp flertalet BEST IN SHOW 1 & 2 placeringar under 2018. Hon blev bland annat BIS 2 på årets rasspecial i Gränna under SSBTK samt BIS1 på specialty show i samband med världsutställningen i Holland 2018. Hon är den yngsta som blivit uttagen till Staffordmatch/ landskampen i Holland där hon var med och representerade Sverige som lag endast 8 månader gammal. Under samma helg fick hon även en BEST IN SHOW 1 placering.

Delta Deka Davinci`s art Code är en mycket ung kille som endast ställts 2 gånger och båda gångerna placerats som BEST IN SHOW 1. Det är ska bli mycket spännande att få ställa den pojke under 2019 då han kliver in i Junior klassen i April.

SECH NOCH SE V-18 Joddricks Poker Face även kallad Rokki är en mycket omtalad tik med en spikrak kurva uppåt. Sedan 2016 har hon BIS placeringar på samtliga SSBTK’s ras specialer. Rokki blev årets Staffordshirebullterrier 2018 i Sverige. Hon avslutade året på topp genom att bli BIM på stora Stockholm och därmed också CRUFT kvalificerad till 2019. Rokki åkte givetvis till CRUFT i mars i år och
ställdes, med det fantastiska resultatet BEST OF BREED med tilldelat CC i rasens egna hemland UK vilket också ger henne studbook nr och CRUFT kvalificering livet ut.


Sök