Sverker Lindblad

Mitt namn är Sverker Lindblad, jag har hundar både inom mitt yrke och som min hobby, tävlar och gjort i många år, framförallt i skyddshundsgruppen. Jag har tävlat 19 gånger på SM i skydd med följande hundar:

 

  • Hinden’s Chester: (Schäfer) 1997/1998.
  • Lei-Anns Ture: (Malinois) 2001-2005, tre silver, ett brons och ett silver på nordiska mästerskapen. Lei-Anns Ture blev även årets skyddshund 2001 och 2003 samt tvåa 2002.
  • Lindjax Buttrix: (Malinois) 2007-2009. Årets skyddshund 2008.
  • Lindjax Dilda: (Malinois) 2011-2012.
  • Lindjax Häxa: (Malinois) 2013-2014.
  • Lindjax Jetson: (Malinois) 2015-2016. SM och nordiskt guld 2015, SM brons och Nordiskt silver 2016.
  • Havrevingens Jaguar: (Hollandse Herdershond) 2017.
  • Lindjax Kaizer: (Malinois) 2018 (tävlade SM i skydd 2016, 2017 och 2019 med min sambo Alexandra). Årets skyddshund 2017.
  • Lindjax Mc Coy: (Malinois) 2019, silvermedalj.

 

Titeln årets belgare i skydd har jag och mina hundar vunnit flertal gånger. Jag har en uppfödning av Malinois med namnet Lindjax, med ett snitt på en kull per år, första kullen 2002. Kenneln har många duktiga valpköpare och det har blivit många framgångar under åren, bland annat SM guld i sök, SM guld i skydd och ett flertal guld på nordiska mästerskapen. Vi har även vunnit årets sökhund och några av våra valpköpare har även dem tillsammans med sina hundar blivit årets skyddshundar. Några valpar från mig har blivit tjänstehundar hos väktare, polis och norska försvaret.

Jag arbetar som hundansvarig på ett av våra största bevakningsföretag, där jag förutom att träna väktarekipage har mina egna hundar godkända som väktarhundar och bombhundar. Det går att följa kenneln på Facebook, Instagram eller på den lite mer sparsamt uppdaterade hemsidan lindjax.eu, där finns det en del historik på tidigare kullar.

Det är mycket viktigt för mig att ge mina hundar en bra kost som fungerar både för den dräktiga och digivande tiken samt till de hårt arbetande hundarna. Jag ser fram mot ett spännande och intressant samarbete med Happy Dog.

Sverker Lindblad


Sverker Lindblad

Sven-Olov Larsson

Jag heter Sven-Olov (även kallad S-O) Larsson och bor i Siknäs som ligger i Norrbotten, medan min särbo Kristina bor i Falun. Tillsammans har vi sju draghundar. Jag har haft draghundar i drygt 12 år och från början hade jag Alaskan Malamute men nu har jag två vorsteh.

Min äldsta hund heter Tård och är drygt två år. Hans största merit än så länge är ett SM-silver i kickbike. Min yngre hund heter Stina och är knappt två år. Vi tävlar både barmark och nordisk på vintern. Träningen vi bedriver är linkörning under vintern och kickbike under sommaren, dessutom tillkommer mycket lösträning i de stora skogarna här i Norrbotten.

Min målsättning med hundarna är att prestera på så hög nivå vi kan, då måste alla detaljer fungera fullt ut, allt från träning av hundar och mig, till foder.

När jag köpte Stina från Finland fick vi tips om Happy Dog. Vi testade fodret och blev genast mycket nöjda. Hundarna håller hullet trots hård träning. De har fin, glansig päls och de är bra i magen. Vi använder Happy Dog Supreme Fit & Well Sport 28/20 på alla våra hundar.


Sven-Olov Larsson

Kristina Norberg

Jag heter Kristina Norberg och bor i Falun sedan ett antal år tillbaka. Tillsammans med min särbo Sven-Olov Larsson har jag totalt sju hundar, de flesta av rasen korthårig vorsteh men även någon blandning, som vi tränar och tävlar med inom draghundsportens tre grenar nordisk, släde och barmark.

Jag har tävlat i draghund på nationell och internationell nivå sedan 1991 och har under åren lyckats samla på mig medaljer från SM, EM och VM tillsammans med mina hundar. I nuläget tävlar jag främst med Ville 5 år, Max 4 år och Flora 3 år. Min gamle trotjänare Knut, som är inne på sitt tionde år, lever ett välförjänt pensionärsliv efter en fin karriär. Sist men inte minst har jag unghunden Kalle som i skrivande stund skolas in i livet som draghund.

För mig är det viktigt att hundarna kan prestera på högsta nivå inom draget både på träning och tävling och samtidigt hålla ett bra hull och vara fina i magarna. Jag har gett Happy Dog Supreme Fit & Well Sport 28/20 sedan 2016 och är väldigt nöjd med hur mina hundar svarar på fodret. Eftersom vi har hundar i alla faser av livet känns det bra att Happy Dog erbjuder foderalternativ från valp/unghund till elitaktiv och slutligen det aktiva pensionärslivet.

Under våren 2019 ser vi fram emot en valpkull på vår tik Flora innan vi siktar vidare mot barmarkssäsongen med bland annat SM i Gävle och ett VM i Nybro som vi ska försöka kvala till.


Kristina Norberg

Laila Ström

Laila Ström heter jag och föder upp Staffordshirebullterrier sedan 2004 under namnet ”Joddricks”, prefixet blev godkänt 2007 av FCI och SKK. Givetvis finns det en historia av genuint hundintresse som kantats av kurser och utbildningar innan jag började med avel. Jag har haft bruksraser tidigare samt några blandraser som jag tävlade både lydnad och agility med. Min första Staffe köptes 2001 och jag tävlade då mestadels lydnad och bruks med inriktning på spår för för lokal klubben GMBK. Med ”Troja” WWV-2010 Steffex First Place testade jag på utställning och blev ”fast”.

Jag har fött upp flertalet utställnings champions under åren, både nordiska och internationella champions. Jag är även stolt uppfödare av Sveriges första godkända vårdhund bland staffar, hunden hette ”Joddricks Lustre Abha” och uppmärksammades av både lokaltidningar samt TV4. I skrivande stund har jag fyra stjärnskott i mitt tävlings team som jag förväntar mig ha fantastiskt trevligt med under de närmsta åren.

WWP-18 Nord JW-18 Hoffen som valp har flera BIS placeringar och han har nyligen gått upp i junior klass där han redan plockat 4 st CERT. Tiden får utvisa vad denna unga, vackra hane kommer genomföra.

Quite Special Cnag Amash, även kallad Jade. Har som valp flertalet BEST IN SHOW 1 & 2 placeringar under 2018. Hon blev bland annat BIS 2 på årets rasspecial i Gränna under SSBTK samt BIS1 på specialty show i samband med världsutställningen i Holland 2018. Hon är den yngsta som blivit uttagen till Staffordmatch/ landskampen i Holland där hon var med och representerade Sverige som lag endast 8 månader gammal. Under samma helg fick hon även en BEST IN SHOW 1 placering.

Delta Deka Davinci`s art Code är en mycket ung kille som endast ställts 2 gånger och båda gångerna placerats som BEST IN SHOW 1. Det är ska bli mycket spännande att få ställa den pojke under 2019 då han kliver in i Junior klassen i April.

SECH NOCH SE V-18 Joddricks Poker Face även kallad Rokki är en mycket omtalad tik med en spikrak kurva uppåt. Sedan 2016 har hon BIS placeringar på samtliga SSBTK’s ras specialer. Rokki blev årets Staffordshirebullterrier 2018 i Sverige. Hon avslutade året på topp genom att bli BIM på stora Stockholm och därmed också CRUFT kvalificerad till 2019. Rokki åkte givetvis till CRUFT i mars i år och
ställdes, med det fantastiska resultatet BEST OF BREED med tilldelat CC i rasens egna hemland UK vilket också ger henne studbook nr och CRUFT kvalificering livet ut.


Laila Ström

Hej!

Vi som har kennel Undimoon och Hundpensionat Pyssla heter Erja och Thomas Warell och bor på härliga Gotland. Vi har idag främst uppfödning av whippet, borzoi och skotsk hjorthund men även någon shetlands sheepdog kull. Våra vinthundar har haft fina framgångar på utställning. Vi fick fyra nya utställningschampions 2019. Det var våra skotska hjorthundar Lilac Wind Moyle at Undimoon som blev SE UCH och Chic Choix Dhulert Dear Beatrix som blev SE UCH och FIN UCH. 2019 blev vår borzoi hane Borscana Aviator SE UCH, SE V-19, DK UCH och årets vinstrikaste borzoihane i Sverige. Första utställningen i år blev han NO UCH och INT UCH och nu hoppas vi att utställningarna kommer igång då han bara behöver ett Nordic cert i Danmark eller Finland för att bli Nordic UCH. Sedan har vi vår borzoitik Borscana Heroin som tog sin titel SE UCH på första försöket efter sin 2 års dag och som slog till med att bli Best in show på SKK NAT i Visby (ca 1200 hundar var anmälda) i höst. Henne hoppas vi också få ställa ut i både Danmark, Finland och Norge i år.

Vår unga whippettik Undimoon Ophelia som fyllde 2 år i januari har blivit BIR i både Sverige och Norge och har förutom sina cert även Nordic cert i båda länderna. Vi längtar att få ställa ut henne i öppenklass och förhoppningsvis få sitt sista cert för championatet. Hon tävlade 2019 från junior och unghundsklass och blev årets 5:e bästa whippet tik och årets vinstrikaste debutant totalt i Sverige . Whippet är en stor utställningsras med ca 60-100 hundar anmälda på varje utställning. Sedan har vi vår borzoitik SE UCH SE V-17 Borscana Chandelle som blev årets vinstrikaste borzoitik 2018, hon har inte ställts ut 2019 pga att vi haft så många andra hundar att tävla med i utställningsringen. Vi har även ställt vår borzoi tik Undimoon Gutasaga med framgång och hon går för championat när hon blir två år i april. På sin allra första utställning vann hon bästa tik med cert och slutade som BIM sedan har hon vunnit någratill cert och Nordic cert. Från vår senaste borzoikull sparade vi bla en tik Undimoon Delilah och hon ställdes ut på nordens största vinthundsutställning Skokloster Summer Show, där blev hon totalt Best in show valp.

Erja & Thomas Warell


 

 

Erja & Thomas Warell
Sök